JP Athens Xclusive Designers week

φορέματα, μπλούζες, παντελόνια, γυναικεία ρούχα, νυφικά, γυναικεία μόδα

FightFake

Μια «αυθεντική» δημιουργική καμπάνια, σε μια πασαρέλα γεμάτη εκπλήξεις και συμβολισμούς

Στο πλαίσιο του 25ου Athens Xclusive Fashion Week ο σχεδιαστής JohnPan, «πρέσβης» και εμπνευστής της καμπάνιας ευαισθητοποίησης  FightFake κατά των πλαστών στη βιομηχανία της μόδας, παρουσίασε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Ζάππειο τη νέα συλλογή του σε γυαλιά ηλίου, που είναι σίγουρο ότι έκανε τους παρευρισκόμενους να δουν το θέμα με άλλο μάτι.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ζαππείου, άνθρωποι  της μόδας, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας  (ΟΒΙ), ευρωπαίοι  fashion bloggers και πλήθος πιστών οπαδών της  «ηθικής μόδας» που πρεσβεύει ο Έλληνας σχεδιαστής John Pan, είδαν  να «ξετυλίγεται» μπροστά  τους  μια «αυθεντική» δημιουργική καμπάνια, σε μια πασαρέλα γεμάτη  εκπλήξεις και συμβολισμούς. Με φρέσκια ματιά στο στυλ, o John Pan αντλώντας  έμπνευση από τον ήλιο και τη διαύγεια του ελληνικού φωτός, έφερε στην πασαρέλα τη διαύγεια της δημιουργικότητας και της αυθεντικότητας  μέσα  από  την  συλλογή  eyewear “Cosmos”  και ρούχα σχεδιασμένα ειδικά για την καμπάνια.

Σε δυναμικό ρυθμό και βηματισμό ρινγκ, υπό τους ήχους του DJ Crucky και τα animation του videowall, τα μοντέλα έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για το original στο χώρο της μόδας. Περπατώντας ξυπόλυτα στην πασαρέλα με τα γυαλιά ηλίου JP John Pan, και ντυμένα με τη γυμνή αλήθεια και το σύνθημα της καμπάνιας «ζωγραφισμένο» πάνω στο σώμα τους —  οι άνδρες με σορτσάκια και γάντια του μποξ  και οι γυναίκες  με λευκά πουκάμισα που άφηναν το μήνυμα να  φανεί στην πλάτη, αλλά και τρία ξεχωριστά φορέματα— «πέταξαν  το γάντι» στους επίδοξους «μιμητές».

Το πλήθος αποθέωσε τα μοντέλα, συμμετέχοντας με παλμό, προϊδεασμένο από το αναμνηστικό γάντι του μποξ που συνόδευε τα ενημερωτικά φυλλάδια που υπήρχαν στις θέσεις τους, ενώ το punchline της εκδήλωσης ξετυλίχθηκε με το εντυπωσιακό κόκκινο roller χαλί με ένα μήνυμα που δεν άφησε κανέναν χωρίς να ταυτιστεί:  “Βeoriginal, not a fake!”

Τα αποφασισμένα και ετοιμοπόλεμα μοντέλα με τα γάντια του μποξ, πέταξαν το γάντι, κλείνοντας το μάτι σε φωτογράφους και κοινό, που αποθέωσαν το σχεδιαστή.

Ιδρυτικό μέλος του Fashion Revolution Greece και οπαδός της «ηθικής μόδας», ο νεαρός και πολυπράγμων σχεδιαστής απέδειξε ότι στα χρόνια της κρίσης και στο χώρο της μόδας, επανάσταση είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου στην πιο γνήσια εκδοχή του.

Η καμπάνια FightFake

Η καμπάνια FightFake οργανώθηκε από τον ΟΒΙ (Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) και το EUIPO (European Union Intellectual Property Office) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ideas Powered του Observatory της ΕΕ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της αντιγραφής και της παραποίησης των προϊόντων.

Οι κύριοι στόχοι της πρωτοποριακής αυτής ζωντανής εκστρατείας ήταν να δώσει ένα δυνατό μήνυμα κατά της αντιγραφής και να ενισχύσει και να ενθαρρύνει την καταπολέμησή της.

Να ενημερώσει σχετικά με τη Διανοητική Ιδιοκτησία, νέους -και όχι μόνο- σχεδιαστές, κατασκευαστές, καταναλωτές προϊόντων μόδας (όπως είναι τα ρούχα, τα υποδήματα, τα αξεσουάρ), ώστε να κατανοήσουν και να επενδύσουν σε μια υγιή συμπεριφορά κατανάλωσης  πρωτότυπων αγαθών. Να τους αναδείξει ως ταλαντούχους φορείς σχεδιαστικής  καινοτομίας για τους οποίους η Διανοητική Ιδιοκτησία αποτελεί βασικό άυλο περιουσιακό στοιχείο και τα δικαιώματα ΔΙ συνιστούν οικονομικό πλεονέκτημα.

Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Προγράμματος  Ideas Powered, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, τον Ιούλιο του 2018, όταν ο Έλληνας σχεδιαστής γυαλιών και influencer, ο John Pan, συμμετείχε στο Πρόγραμμα με τη δική του πρόταση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί influencers, από όλη την Ευρώπη, με δυνατή επιρροή στις χώρες τους, καθώς και εκπρόσωποι από τα Ευρωπαϊκά Εθνικά Γραφεία, οι οποίοι κατέθεσαν τις ιδέες  τους για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση των νέων με σκοπό την ενημέρωσή τους για την αξία και τη σημασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Την διαφήμιση στα social media έχει αναλάβει η White Mask Media Group, εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στα Social Media επιχειρήσεων, την οργάνωση καθώς και την καθημερινή ενημέρωση τους .
www.whitemaskmedia.gr

Τα hashtags που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίδειξης ήταν #ideaspowered,   #fightfake, #OBI, #EUIPO #jpjohnpaneyewear #jpjohnpan #axdw #axdw2019.

Share this Post!

About the Author : ankere99

0 Comment